Veľmi často sa stáva, že zakúpením online služby cez Paypal sa prihlásite k mesačným poplatkom, či ročným pravidelným platbám a ani o tom neviete. Často sa stáva prípad, kedy o takomto prihlásení k automatickým platbám neviete aj niekoľko rokov. Keďže ale služby nevyužívate, nemusíte si to všimnúť. Takto nastavené sú služby s vysokou ochranou, no človek nikdy nevie, kedy si niekto zmyslí stiahnuť nejaké peniažky a vy tak prídete o peniaze napríklad v rámci poplatku za subscription. Ako sa dajú takéto platby vypnúť?

Paypal automatické platby

Paypal sa v posledných týždňov výrazne inovoval. Dokonca na toľko, že aj ich vlastný pomocník a navigácia už nesedia. Kedysi platilo, že toto nastavenie nájdete v PROFILE – MY MONEY a pod položkou UPDATE v časti My preapproved payments. Dnes je postup trochu iný.

Nové Paypal

Hore v pravo kliknite na ozubené koliesko, čím sa dostanete do nastavení profilu svojho konta. po otvorení profilu prejdite do jedného zo štyroch nastavení, jednoducho PAYMENTS, kde v časti Manage upcoming payments prejdite k možnosti Preapproved payments / predschválené platby. Otvorí sa vám zoznam miest, v ktorých máte predschválené platby. Po kliknutí na ktoréhokoľvek predajcu sa otvorí profil, v ktorom nájdete možnosť CANCEL. Zrušte ho a uložte svoju voľbu.